OLIY O‘QUV YURTLARI TALABALARI O‘QUV FAOLIYATIDA PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK XIZMAT SIFATININI OSHIRISHNING SAMARALI TOMONLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada oliy o‘quv yurtlarida talabalarning pedagogik va psixologik xizmatlarga bo‘lgan ehtiyojlarini qondirish va ushbu xizmatlarning samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Pedagogik xizmatni takomillashtirish bo‘yicha innovatsion o‘qitish texnologiyalarini qo‘llash, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvni rivojlantirish, monitoring va baholash tizimlarini joriy etish zarurligi ta’kidlanadi. Psixologik xizmatni rivojlantirish doirasida psixologik yordam markazlarini tashkil etish, stressni boshqarish bo‘yicha treninglar o‘tkazish va talabalar ruhiy salomatligini nazorat qilish muhimligi qayd etiladi.Maqolada pedagogik va psixologik xizmatlarning integratsiyasi, o‘qituvchi va psixologlar hamkorligini ta’minlash, raqamli texnologiyalardan foydalanish, shuningdek, xizmatlarni samaradorligini nazorat qilish uchun feedback tizimini yo‘lga qo‘yish kabi chora-tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Ushbu chora-tadbirlar talabalarning akademik, shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan.