O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA FUQAROLIK HUQUQI TUSHUNCHASI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
O‘bekiston Respublikasi Fuqarolik huquqi shaxslarning mulkiy va shaxsiy huquqlarini himoya qilish, jamiyatda ijtimoiy va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, qonuniy munosabatlarni tartibga solishdek muhim vazifalarni bajaradi. Fuqarolik huquqining yaxshi ya’ni samarali ishlashi jamiyatning rivojlanishi hamda fuqarolarning huquqlarini ta’minlashiga xizmat qiladi.