HINDISTON TA’LIM XIZMATLARI BORASIDAGI TADBIRKORLIK TAJRIBASINI O’ZBEKISTON SHAROITIDA QO’LLASH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Hindistonning ta’lim sohasidagi tadbirkorlik tajribasi O‘zbekiston uchun bir qancha qimmatli saboqlarni beradi. Ushbu amaliyotlarni qo‘llash va moslashtirish orqali O‘zbekiston o‘z ta’lim tizimini turli yo‘llar bilan, jumladan, davlat-xususiy sheriklik, texnologiya integratsiyasi, inklyuziv ta’lim tashabbuslari, o‘qituvchilar malakasini oshirish dasturlari va arzon xususiy ta’limni qo‘llab-quvvatlash orqali yaxshilashi mumkin. Bu saʼy-harakatlar Oʻzbekistonga taʼlim sohasida yanada yaxshi natijalarga erishishga, koʻproq bolalar va yoshlarning sifatli taʼlim olish imkoniyatiga ega boʻlishini va zamonaviy ishchi kuchi talablariga yaxshiroq tayyorlanishini taʼminlashga yordam beradi.