ROSHIDA XALIFALAR HUKMRONLIGI DAVRIDAGI ISLOHOTLARNING MOHIYATI. UMMAVIYLAR VA ABBOSIYLAR HUKMRONLIGI DAVRIDA DINGA MUNOSABAT (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Roshid xalifalar hukmronligi davrida qilingan islohotlarning mohiyati, Ummaviylar va Abbosiylar hukmronligi davrida aholining islom diniga bo’lgan munosabatlari va shu davrda bosib olingan hududlar qisqacha yoritilgan.