DINNING SIYOSIY VA IJTIMOIY HAYOTGA TA’SIRI VA ROLI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada dinning siyosiy va ijtimoiy hayotdagi o’rni, uning jamiyat hayotiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada diniy e’tiqodlar va qadriyatlar jamiyatning siyosiy va ijtimoiy tuzilmalarini qanday shakllantirishi, madaniy o’ziga xoslik va ijtimoiy birdamlikni qo’llab-quvvatlashdagi o’rni yoritiladi. Dinning tarixiy va zamonaviy jamiyatlarda siyosiy qarorlar qabul qilish, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash va axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi o’rni keng yoritib o’tilgan. Dinning jamiyatdagi turli guruhlarni birlashtiruvchi yoki ajratib turuvchi omil sifatidagi, shuningdek, davlat boshqaruvida diniy qadriyatlarning ahamiyati va ularning ijtimoiy normalarga ta’siri o’rganiladi.