BODRING KO‘CHATLARIGA O‘STIRUVCHI MODDALARNI QO‘LLASHNING SAMARADORLIGI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Ilmiy maqolada asosiy ekin sifatida bodring yetishtirishda bodring urug‘larni dala unuvchanligiga barcha sinalgan ishlovlarning ta’siri asoslanmadi. Urug‘larni to‘liq unib chiqishi barcha variantlarda bir vaqtni o‘zida, ya’ni ekilgandan 10 kun o‘tgach sodir bo‘ldi. Faqat faollashtirilgan suvda ivitilgan urug‘ 1 kun erta unib chiqdi. Vaxolanki, hosilni birinchi terimi tajribaning barcha variantlarida bir vaqtni o‘zida o‘tkazildi, fenologik kuzatuvlarda ayrim otalik va onalik gullarni gullash fazalarini 2,3,4 variantlarda o‘stiruvchi modda qo‘llanganda tezlashganligi ma’lum bo‘ldi.