SOLIQ MA’MURCHILIGIDA JORIY ETILGAN JISMONIY SHAXSLARDAN OLINADIGAN SOLIQLARNI UNDIRISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada mahalliy budjetlar daromad bazasini shakllanishi, unda yer solig‘i va mulk solig‘ining ahamiyati va ilmiy-amaliy asoslari yoritib berilgan. Mahalliy budjetlar daromadlari barqarorligini ta’minlash imkoniyatlari asoslangan. Yer hamda mulk solig‘ining mahalliy budjetlar daromadlarini shakllantirishdagi ahamiyatini oshirish yuzasidan tartib va amaliy tavsiyalar taklif etildi. Bundan tashqari, mahalliy budjet daromadlarini oshirish yo‘llari bo‘yicha tadqiqot olib borilgan bo‘lib, mavzu doirasida iqtisodchi olimlarning tadqiqotlari o‘rganilib, xulosa va takliflar shakllantirildi.