MUSIQANING SHAXS TARBIYASIDAGI AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada yurtimizda musiqa madaniyati ta’limi sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar mazmun-mohiyati, umumta’lim maktablarida musiqa ta’lim-tarbiyasini takomillashtirish, zamonaviy darslarni tashkil etishning pedagogik shart-sharoitlari, musiqa madaniyati o‘qituvchisiga qo‘yiladigan talablar, kasbiy kompetentligi, metod, usul va vositalari, maktabda musiqa darslarini o‘qitishning asosiy vazifalari, hamda sharq mutafakkirlarining shaxs tarbiyasida musiqaning o‘rni va ahamiyati haqidagi qarashlari xususida fikr yuritilgan.