INGLIZ VA O'ZBEK EPISTOLYAR DISKURSIDA FRAZEOLOGIYANING MILLIY-MADANIY O'ZIGA XOSLIGI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Epistolyar diskurs, ya'ni xat yozish san'ati, insonlar o'rtasidagimuloqotning muhim bir shaklidir. Bu jarayon nafaqat fikr almashish, balkimadaniyat va an'analarni ham o'z ichiga oladi. Har bir xalqning o'ziga xosmadaniyati, tarixi va urf-odatlari bor, bu esa ularning tilida, jumladan, frazeologikbirliklarida ham aks etadi. Ingliz va o'zbek epistolyar diskursida frazeologiyaningmilliy-madaniy o'ziga xosligini o'rganish, ikki xalqning fikrlash tarzi, muloqotuslubi va madaniyati o'rtasidagi farqlarni ko'rsatadi.