ЯНГИ ТАҲРИРДАГИ КОНСТИТУТЦИЯ – ЯНГИ ИМКОНИЯТЛАР САРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ўзбекистон ўз мустақиллигига эришган санадан эътиборан, дунёсахнада янги давлат қарор топган бўлса, конституцияни қабул қилинишибилан мустақилликнинг ҳуқуқий тамал тоши ўрнатилган. У давлаттузилишини, ҳокимият ва бошқарув органлари тизимини, уларнинг ваколатиҳамда шакллантириш тартиби , сайлов тизими, суд тизими фуқароларнингҳуқуқ ва эркинликлари, жамият ва шахснинг, давлат ва жамиятнингўртасидаги ўзаро муносабатларини белгилаб беради.