BOLA XULQINING SHAKLLANISHIDA YOSH XUSUSIYATLARINING UNGA BERADIGAN TA’SIRIGA SHARQ VA G’ARB ALLOMALARINING QARASHLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda bola xulqining shakllanishida yosh xususiyatlarining unga beradigan ta’siri o‘rganilgan bo‘lib, Sharq va G‘arb allomalarining qarashlari tahlil qilinadi. Bola rivojlanishining har bir bosqichi uning xulq-atvorida muhim o‘zgarishlarga olib keladi, shu bois, yosh davrlarining alohida xususiyatlarini hisobga olish, samarali tarbiya va rivojlanish jarayonini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.