O’SMIRLARDA AGRESSIVLIKNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
maqolaning qisqacha mazmuni bugungi o‘sib kelayotgan yosh avlodni ta`lim – tarbiya borasida olib borilayotgan islohotlardan ko‘zlangan asosiy maqsad har tamonlama yetuk, ma`naviy barkamol inson qilib kamol topish jamiyatimizning ustuvor vazifasidir, shu o‘rinda o’smir bolalar yosh davrlari inqirozi paytida qiyinchiliklarga ro‘boro bo‘lib, natijada uning hatti harakatlarida agressiya elementlari kuzatila boshlaydi. Odatda bolalardagi tushkunlik, siqilish holatlariga kattalar tomonida yetarlicha e’tibor qaratilmaydinging of today's growing young generation is the priority task of our society t. Aslida bunday holat bolalarda chuqur taassurot qoldirib, o‘tishi qiyin kechishi va shunday holatlarni aniqlash hamda ularni oldini olish to‘g‘risida.