ALAMOYNAQ DUWTARINIŃ SOǴILIW USILLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bul maqalada bes qalanıń biri Shımbay rayonınında jasap 40-jıldan berli qaraqalpaqtıń milliy ásbapı bolǵan alamoynaq duwtarın islep kiyatırǵan qábilyetli usta Pirnazarov Muratbaydıń duwtardıń basınan aqırına shekem qanday soǵılıw tártibi haqında aytıp ótilgen.