GLOBALIZM: IMKONIYATLAR VA TAHDIDLAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Globalizm tushunchasi,Zamonaviy dunyoda globalizmning ahamiyati.Tadqiqot maqsadi va asosiy savollar.globalizmning rivojlanishiTarixiy rivojlanish bosqichlari.Globalizmning asosiy omillari: texnologik taraqqiyot, iqtisodiy integratsiya va siyosiy hamkorlik.