QOVOQCHANING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Aholining ovqatlanish ratsionida sabzavot va poliz mahsulotlari tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda va shu sababli respublikamizda ushbu sohani rivojlantirishga katta e’tibor qaratilmoqda. Qovoqcha qimmatli ekin hisoblanadi. U nafaqat mazasi, balki salomatlik uchun koni foyda ekanligi bilan alohida e’tiborga ega. U organizm uchun muhim sanalgan mikroelementlarga boy bo‘lib, tarkibida ko‘p miqdorda kaliy, temir va magniy saqlaydi. Qovoqcha tarkibidagi pektin organizmdagi suv tuz almashinuvini saqlaydi.