ICHIMLIK SUVI TANQISLIGI SABAB VA OQIBATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada, ichimlik suvi tanqisligining hozirgi kundagi global miqyosda dolzarb muammolardan biri ekanligi, suv – hayotning asosiy resursi bo‘lib, insonlar, hayvonlar va o‘simliklar uchun zaruriy mahsulot ekanligi ilmiy jihatdan o’rganilgan. Bundan tashqari maqolada, bu muammoning asosiy sabablari sifatida suvning haddan tashqari ishlatilishi, sanoat, qishloq xo‘jaligi va shaharlar tomonidan suvning ifloslanishi, hamda iqlim o‘zgarishining ta'siri amaliy jihatdan o’rganilgan.