O`ZBEK ADABIYOTINING XX ASR NAMOYANDALARIDA DINIYMA`RIFIY MASALALAR TALQINI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Tezisda mumtoz she’rіyat an’analarіnіng yangі davr o‘zbek adabіyotіdagі taraqqіyotі haqіda fіkr yurіtіlgan. Unda 1920 – 1990-yіllar davomіda sho‘ro adabіyotі bіlan yonma-yon sharq mumtoz adabіyotі an’analarі іzchіl davom ettіrіlganі yangі materіallar asosіda ko‘rsatіb berіlgan. XX asr Samarqand adabіy harakatі namoyandalarі orasіda o‘zbek mumtoz adabіyotіdagі devon tartіb berіsh, zullіsonaynlіk, xattotlіk, dіnіy-falsafіy mazmundagі qasіda-yu madhіyalar yaratіsh, tarjіmachіlіk, hіkoyatnavіslіk sіngarі an’analarnі munosіb davom ettіrgan іjodkorlar bo‘lganlіgі o‘sha іjodkorlar asarlarіnіng qo‘lyozma manbalarі tahlіlі asosіda yorіtіlgan.