SHIRIN QALAMPIRNI TABIIY USULDA MAXSUS QURITISH USKUNASIDA QURITISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: shirin qalmpirning ushbu nav va duragaylari quritish uskunasida ma’lum vaqt davomida (38-40 soat) quritilgandan so‘ng, quritilgan tayyor maxsulot chiqish miqdori aniqlandi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki shirin qalampirning nav duragaylarini quritilgan maxsulotlarning vazni o‘lchab ko‘rilganda Dar Tashkent navida 0,85 kg, “Chelsi F1 duragyida 1,1 kg, “Reyna F1”, duragayida esa bu ko‘rsatkich 0,96 kg ni tashkil etganligi aniqlandi. Aytish joizki ushbu tayyor quritilgna maxsulot chiqishida eng yuqori ko‘rsatkich “Chelsi F1 duragyida 1,1 kg, bo‘lganligi tahlil etilgan.