TIBBIY XIZMAT KO‘RSATISH SHARTNOMALARIDA SHARTNOMAVIY MUNOSABATLARNING USULLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Maqolada tibbiy xizmat ko‘rsatish jarayonida shartnomaviy munosabatlarni o‘rnatish, tibbiy xizmat ko‘rsatish shartnomalarida shartnomaviy munosabatlarning usullari xususan, og‘zaki kelishuv asosida, yozma shaklda, muayyan tibbiy muolajalar uchun yozma rozilik usulida, tibbiy xizmat ko‘rsatuvchi (shifoxona, tibbiy klinika yoki shifokor) va buyurtmachi (bemor) yoki ularning oilasi o‘rtasida tibbiy xizmat ko‘rsatish shartlari, to‘lov tuzilishi va sug‘urta, shuningdek, dastlabki tibbiy maslahat tarzida, muntazam tibbiy xizmat ko‘rsatish hamda bepul tibbiy xizmat ko‘rsatish shartnomalari bayon qilingan.