TA’LIM TIZIMIDAGI TENGSIZLIK MUAMMOLARINI BARTARAF ETISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ta’lim tizimi jamiyatda gendir tenglikni joriy etishdagi o’zgarishlarning tasabbuskori ekanligi ta’kidlanadi. Bu esa o’z navbatida, ta’lim tizimiga gender yondashuvni tatbiq etish va boshqarishning nazariy-metadologik asoslari ishlab chiqilishini talab etadi. Shu bois, mazkur maqolada oliy ta’lim tizimiga gender yondashuvni tatbiq etishning o’ziga xos jihatlari, oliy ta’lim olishda xotin-qizlar va erkaklar uchun teng huquq hamda imkoniyatlar yaratilishi masalalari ilmiy nuqtai nazardan talqin etilgan.