DASTURLASHDA ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada dasturlashda energiya samaradorligini oshirish usullari ko’rib chiqiladi. Kodni optimallashtirish, qayta ishlashni kamaytirish, tezkor xotira va ma’lumotlar almashinuvi, energiya sarfini tahlil qilish va tarmoq boshqaruvi kabi yondashuvlar taqdim etiladi. Maqola, dasturchilarga energiya sarfini kamaytirish va dastur samaradorligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar beradi.