КОКПАТАС ЕР ОСТИ СУВИ КОНИНИНГ ГЕОЛОГИК-ГИДРОГЕОЛОГИК ШАРОИТИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу мақолада худуднинг геологик ва гидрогеологик шароитлари ўрганилган. Бундан ташқари Кокпатас ер ости сув кони худудидаги булоқларнинг химик таркиби Курлов формуласи бўйича тузилди ҳамда минерилезацияси ва сув сарфи келтирилди. Сувли қатламининг ётиш шароитлари ва циркуляция характерига кўра ҳудуднинг ер ости сувлари турларга ажратилди.