ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ ССУДА ОПЕРАЦИЯЛАРИ ДАРОМАДЛИЛИГИНИНГ ЗАМОНАВИЙ ҲОЛАТИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Тижорат банклари ссуда портфелининг муҳим сифат кўрсаткичларидан бири бўлиб, ссудаларнинг даромадлилиги ҳисобланади. Шу сабабли, ссуда операцияларининг даромадлилигини таҳлил қилиш асосида мавжуд тенденциялар ва муаммоларни аниқлаш банкларнинг ссуда портфелини бошқаришни такомиллаштириш нуқтаи-назаридан муҳим амалий аҳамият касб этади.