Yangi O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishida biznes jarayonlarini modellashtirish va prognozlash (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu hujjatda biz yangi O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishida modellashtirish va prognozlashning rolini o‘rganamiz. Tadqiqot uzoq muddatli barqarorlik va o‘sishni ta'minlash uchun biznes jarayonlarini modellashtirishning ilg‘or usullarini iqtisodiy prognozlash usullari bilan birlashtirishni o‘rganadi. Asosiy iqtisodiy ko‘rsatkichlarni tahlil qilish va ekonometrik modellardan foydalanish orqali biz biznes va davlat muassasalarida qaror qabul qilish jarayonlarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy echimlarni taqdim etishni maqsad qilganmiz. Maqolada O‘zbekistonning noyob iqtisodiy manzarasi hisobga olingan holda barqaror rivojlanish siyosatining ahamiyati yoritilgan.