Davlat byudjeti orqali resurslarni qayta taqsimlash siyosatini va uning ijtimoiy tengsizlikka ta'sirini baholash (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola davlat byudjetlari orqali amalga oshiriladigan resurslarni qayta taqsimlash siyosati ijtimoiy tengsizlikka qanday ta'sir qilishini o‘rganadi. Bu soliq siyosatining rolini o‘rganadi, masalan soliqlar va ijtimoiy transfertlar, daromadlar tengsizligini hal qilishda va ijtimoiy farovonlikni oshirishda. Adabiyotlarni ko‘rib chiqish va empirik tahlil qilish orqali tadqiqot tengsizlikni kamaytirishda turli xil qayta taqsimlash choralarining samaradorligini ta'kidlaydi. Maqolada yanada adolatli jamiyat yaratish uchun ushbu siyosatni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.