BUDJET MABLAG‘LARIDAN FOYDALANISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Budjet mablag‘lari davlat iqtisodiyotining asosiy moliyaviy resurslari hisoblanadi. Ular orqali davlat ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy rivojlanish dasturlarini moliyalashtiradi. Shuning uchun budjet mablag‘laridan samarali va oqilona foydalanish har bir mamlakat uchun dolzarb masaladir.