PREPARATION OF FINANCIAL STATEMENTS FOR BUSINESS SUBJECTS (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
27-sonli buxgalteriya hisobi xalqaro standarti(BHXS)ning asosiy maqsadi korxona alohida moliyaviy hisobotlar tuzganda shu’ba korxonalar, qo’shma korxonalar va qaram xo’jalik jamiyatlariga kiritilgan investitsiyalar bo’yicha buxgalteriya hisobi va oshkoralik talablarini belgilashdan iborat. Ushbu standart shu’ba korxonalar, qo’shma korxonalar va qaram xo’jalik jamiyatlariga kiritilgan investitsiyalarni hisobga olishda, agarda tashkilot alohida moliyaviy hisobotlarni taqdim etishni tanlaganda yoki milliy qoidalarga muvofiq bunday hisobotlarni taqdim etishni talab qilinganda qo’llaniladi.Международные стандарты бухгалтерского учета 27. Целью стандарта является установление требований к учету и раскрытию информации для инвестиций в дочерние компании, совместные предприятия и дочерние компании, когда предприятие готовит отдельную финансовую отчетность. Настоящий стандарт применяется к учету инвестиций в филиалы, совместные предприятия и дочерние компании, когда предприятие решает представлять отдельную финансовую отчетность или согласно национальному законодательству требуется предоставлять такую ​​отчетность.Accounting account international Standards 27 The purpose of the standard is to establish accounting and disclosure requirements for investments in subsidiaries, joint ventures and subsidiaries when an entity prepares separate financial statements. This Standard applies to accounting for investments in affiliates, joint ventures, and subsidiaries when an entity elects to present separate financial statements, or is required by national regulations to provide such reports.