Ta’lim jarayonida o’qish amaliyotining roli: Talabalarning o’qish amaliyotida qanday muhim jihatlar borligi, o’qishning qobiliyatlarni rivojlantirishdagi o’rni (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ta’lim jarayonida o’qish amaliyoti bilim olishning asosiy komponenti sifatida katta ahamiyatga ega. O’qish nafaqat ma’lumotni qabul qilishning bir shakli, balki o’quvchining fikrlash, tahlil qilish va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini rivojlantiradigan murakkab jarayon hamdir. Ushbu maqolada o’qishning talabalarning qobiliyatlari va yondashuvlariga ta’sirini ilmiy asosda o’rganamiz va bu jarayonning ta’limda qanday muhim rol o’ynashi haqida batafsil ma’lumot beramiz.