(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqola sportda estetika va etika tushunchasi mohiyati borasida fikrlar keltirilgan bo‘lib, unda estetika va etika tushunchalarining jismoniy tarbiya va sport sohasi bilan bogʻliqligi, bu tushunchalarni shaxs ongida shakllantirishga yo‘naltirilgan izohlar berilgan.Sport estetikasi va etikasini yoshlar ongida qanday shakllanishi va uni rivojlantirishning usullar haqida ham fikrlar keltirilgan. Sportda etika va estetikaning tutgan oʻrni, ahamiyati va bu tushunchalarning kelib chiqish tarixi haqida olimlarning dunyoqarashlari va nazariyasi ham koʻrishingiz mumkin.