(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
This article provides detailed information on sports ethics. The concept of sports ethics, its main principles, history and importance in the field of sports are presented. Sports ethics includes concepts such as ethical behavior, authenticity, respect for competitors, and self-control. Understanding the importance of sports ethics is important for athletes and coaches in making the right decisions and in the proper development of the sport. Ushbu maqola sport etikasi haqida batafsil ma’lumot beradi. Sport etikasi tushunchasi, uning asosiy tamoyillari, tarixi va sport sohasidagi muhim ahamiyati keltirilgan. Sport etikasi etik xulq-atvor, haqiqiylik, raqobatchilarga nisbatan hurmat va o‘z-o‘zini nazorat qilish kabi tushunchalarni o‘z ichiga oladi. Sport etikasining ahamiyatini tushunish, sportchilar va murabbiylar uchun to‘g‘ri qarorlar qabul qilishda va sportning to‘g‘ri rivojlanishida muhimdir.