(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Elektr tizimlarda turg‘unlikning buzilishi "katta" va "kichik" turtkilar ta’sirida yuzaga keladi. Elektr tizimining turg‘unligi deganda, uning har qanday turdagi turtkilardan keyin oldingi holatini (yoki unga yetarlicha yaqin holatni) tiklash qobiliyati tushuniladi. Elektr tizimlarida turg‘unlik har doim uning alohida elementlarining o‘tkazish qobiliyati chegaralangani bilan bog‘liq - elektr uzatish liniyalari, transformator va boshqalar.