(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola ayollarning turizm va mehmonxona sohasidagi roli, imkoniyatlari va duch keladigan muammolarini tahlil qiladi. O'zbekistonda ayollar turizmda muhim ahamiyatga ega bo'lib, ularning ishtiroki xizmat ko'rsatish sifatini oshirishga yordam beradi. Mehnat sharoitlari, barqaror turizm va madaniy tadbirlardagi ishtirok ayollarning iqtisodiy rivojlanishdagi hissasini oshiradi. Tadqiqotlar, ayollarni turizm sohasida rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqish va ularni qo'llab-quvvatlash zarurligini ko'rsatadi.