(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bizning tadqiqotimizning maqsadi chorvachilik ikkilamchi xomashyosi asosida olingan biologik faol qo’shimchasini oziq-ovqat mahsulotlari tarkibida qo’llash orqali, inson organizmida antianemik xususiyatiga ega va oson hazm bo'ladigan temir moddasi etishmasligi o’rnini to’ldirishdan iborat. Our research was aimed at developing technologies that provide conditions for the use of blood in food products to obtain antianemic products. Such products containing easily digestible iron in the human body have good antianemic properties. Целью наших исследований были направлены на разработку технологии, обеспечивающие условия для использования в составе пищевых продуктов крови для получения продуктов антианемического действия. Такие продукты с содержанием легкоусвояемого железа в организме человека имеют хорошие антианемические показатели.