(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Virtual olamdagi darslarni tashkil etish orqali imkoniyat cheklangan o‘quvchilar shuningdek shu mavzuga qiziqish bildirgan yaxshi o‘zlashtiruvchi o‘quvchilar uchun muhim. Virtual dars beruvchilarning mahorati, texnik imkoniyatlari yuqoriligi. Betobligi, davolanish sabab maktab darslarida qatnasholmay o‘zini ortda qolgan his qilmasligi uchun onlayn darslar orqali bilim olish imkoniyatini yaratib berish. Virtual olamda yaratilgan maxsus fan xonalaridagi virtual harakatlar, tajribalar qilish imkoniyati borligi va uning o‘quvchi hayoti uchun xavfsizligi kabi mavzularni yoritib berishga harakat qilingan. By organizing classes in the virtual world, it is important for students with disabilities, as well as good students who have shown interest in this subject. The skills and technical capabilities of virtual teachers are high. To create an opportunity to learn through online classes so that he does not feel left behind because of illness and treatment. An attempt has been made to shed light on topics such as the possibility of virtual actions and experiments in special science rooms created in the virtual world and its safety for the student's life.