(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada o‘quvchilarni millatlararo muloqotni shakllantirishning pedagogik xususiyatlari, globallashuv jarayonlari, bag‘rikenglik, tolerantlikni rivojlantirish, o‘quvchilarni o‘zaro hurmat, diniy bag‘rikenglik, millatlararo totuvlik ruhida tarbiyalash masalalari yoritilgan. In this article, pedagogical features of formation of inter-ethnic communication, globalization processes, development of tolerance, tolerance, education of students in the spirit of mutual respect, religious tolerance, inter-ethnic harmony are covered.