(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Siklga ega bo‘lmagan orientirlanmagan bog‘lamli graf daraxt deb ataladi[1]. Ta’rifga ko‘ra daraxt sirtmoqlar va karrali qirralarga ega emas. Siklga ega bo‘lmagan orientirlanmagan graf o‘rmon (asiklik graf) deb ataladi. [1] Orientirlangan daraxt tushunchasi ham bor.