(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Python-ning mashhurligi ayniqsa ortib bormoqda ma'lumotlar fanlari sohasida. Natijada, mavjud foydalanish mumkin bo'lgan bepul kutubxonalar soni ortib bormoqda.Ushbu sharhning maqsadi tavsiflash va taqqoslashdir turli ma'lumotlarni qazib olish va katta ma'lumotlarni tahlil qilish xususiyatlari Pythondagi kutubxonalar. Hozirda qog'oz bilan shug'ullanmaydi mavzu va barcha ushbu kutubxonalarning ijobiy va salbiy tomonlarini tavsiflash.Bu yerda biz 20 dan ortiq kutubxonalarni ko'rib chiqamiz va ularni oltita guruhga ajratamiz: asosiy kutubxonalar, ma'lumotlarni tayyorlash, ma'lumotlar vizualizatsiya, mashinani o'rganish, chuqur o'rganish va katta ma'lumotlar. Muayyan kutubxonaning funktsional imkoniyatlaridan tashqari, muhim omillar Taqqoslash uchun rivojlanayotgan hissa qo'shuvchilar soni va kutubxonani saqlash va jamiyatning hajmi. Kattaroq jamoalar osongina topish uchun katta imkoniyatlarni anglatadi muayyan muammoni hal qilish. Hozir tavsiya qilamiz: ma'lumotlarni tayyorlash uchun pandalar; Matplotlib, dengizda tug'ilgan yoki Plotli ma'lumotlarni vizualizatsiya qilish uchun; scikit-learn mashinaga o'tish; Chuqur o'rganish uchun TensorFlow, Keras va PyTorch; va Katta ma'lumotlar uchun Hadoop Streaming va PySpark.