(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Gʻarbiy Sibir asrlar davomida deyarli Buxoro koloniyalariga aylanib qolayozgandi. Sibir Buxoriylari bu yerda yashayotgan tatarlar (aslida turkiy xalqlar) bilan so‘zlashib asta-sekin o‘z tillarini ma’lum ma’noda o‘zgartirib borganlar.