(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Shekspir sonetlarining bilvosita tarjimalarda berilishi va ma’noviy jihatdan ekvivalentliklarni tanlay bilish xaqida tahlillar aks ettirilgan. Sonetlarni bilvosita o‘zbek va rus tillardagi tarjimalari asliyat bilan qiyoslanib, tarjimada muqobillik va adekvatlik xodisalariga urg’u berilgan.