(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada oliy ta’limda ona tilini o‘qitishda o‘qituvchidan pedagogik adaptiv ko‘nikmalarga ega bo‘lishi, o‘z-o‘zini tarbiyalash va o‘z-o‘zini rivojlantirish, ta’lim-tarbiya jarayonida eng samarali shakl, metod va vositalardan unumli foydalanish, ijodkor, tashabbuskor va tashkilotchilik qobiliyatiga ega bo‘lish masalalari talqin qilingan В статье рассматриваются вопросы наличия у преподавателя педагогических адаптивных навыков при преподавании родного языка в высших учебных заведениях, самообразования и саморазвития, наиболее эффективных форм, методов и средств в образовательном процессе, способности к творчеству, инициативности и организаторской деятельности. The article interprets the issues of having pedagogical adaptive skills from the teacher in teaching the native language in higher education, self-education and self-development, the most effective form, method and means in the educational process, the ability to be creative, initiative and organizational