(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ilm-fan va ta’lim tizimi rivoji insoniyat rivojining asosi hisoblanadi. Jumladan, har qanday davlatning rivojlanishi, farovonligi bevosita shu davlatda ta’lim-tarbiyaga qanday munosbatda ekanligi bilan bog`liqligini hozirgi kunda rivojlangan davlatlar misolida ko`rishimiz mumkin. Ta’lim tizimining taraqqiyoti jamiyatning barcha sohalaridagi muvaffaqiyatini ta’minlaydi. Zero, ilm yo‘q joyda o‘zgarish va yangilanish bo‘lmaydi. Bugungi dunyo tez suratlarda o‘zgarmoqda, globallashuv jarayoni, taraqqiyot har daqiqada ilgarilamoqda.