(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada botulizm — sabablari, xavf omillari, turlari, alomatlari, tashxis va davolash usullari, xususidagi fikrlar ifodalangan. Botulizm o‘tkir infeksion kasallik bo‘lib, uni botulizm tayoqchasi (Clostridium) anaerob qo‘zg‘atadi. Tashqi muhit ta’sirlariga juda chidamli anaerob kislorodsiz sharoitda o‘sadigan mikroblar oilasiga mansub.