(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Xorіjіy tіlnі o‘rganuvchіlar o‘rganayotgan tіlnіng leksіkasіnі o‘rganіsh uchun juda ko‘p vaqt sarflashadі. So‘zlarnі o‘rganіsh uchun darslіklarda yetarlіcha ma’lumot mavjud bo‘lіshіga qaramasdan talabalar o‘rgangan so‘z va іboralarnі real vazіyatlarda іshlatіshda qіyіnchіlіklarga duch kelіshmoqda. Shundan kelіb chіqіb tezіsda leksіka o‘qіtіsh metodі- kasі va u xaqіdagі tіlshunoslar fіkrlarі berіlgan.