(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tadqiqot EFL o'quvchilariga pragmatikani o'rgatish masalalariga qaratilgan bo’lib, ingliz tili sinfxonasida pragmatikaning chet tili rolini o'rganadi. Shuningdek, u pragmatika atamasini batafsilta’riflab, uning bir qancha tarmoqlari bilan haqiqiy misollarni keltirishni maqsad qilgan. Bundan tashqari, u ingliz tilini o'rganuvchilarga Pragmatikani o'rgatish muhimligini ta'kidlaydi va dars davomida ishlatilishi mumkin bo'lgan turli interfaol tadbirlarni taqdim etadi. Pragmatikani o'qitishning o'zgarmas ahamiyatiga qaramay, jarayon davomida haligacha hal qilinmagan muammolar mavjud. Shu sababdan ushbu tadqiqot ba’zi muammolarga ham yechimlarni taqdim etadi.