(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada favqulodda vaziyatlarda aholi hayotiga tahdid soladigan, aholini moddiy yo'qotishlarga, ularning sog'lig'iga zarar etkazadigan va ularga olib keladigan tabiiy hodisalar, ofatlar, o'z-o'zidan yoki boshqa ofatlarning sodir bo'lishi inson qurbonligiga sababshi bo`ladigan omillar yoritilgan.