(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу тезис рақобатга оид ишларнинг маъмурий судлар томонидан кўриб чиқиладиган тоифаларини тадқиқ қилишга қаратилган бўлиб. Маъмурий судлар томонидан кўриб чиқиладиган ишларнинг тоифаларини иқтисодий судлар томонидан кўриб чиқиладиган рақобатга оид ишларнинг турлари тезисда таҳлил қилинган. Этот тезис направлен на изучение категорий дел, связанных с конкуренцией, которые рассматриваются административными судами. В дипломной работе проанализированы категории дел, рассматриваемых административными судами, типы дел, касающихся конкуренции, рассматриваемых экономическими судами. Тhis thesis is aimed at researching the categories of competitive cases considered by administrative courts. The categories of cases considered by administrative courts are analyzed in the thesis on the types of competitive cases considered by economic courts.