(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ma’lumki, tuproq paydo bo‘lish jarayonining omillaridan biri gidrogeologiya sharoitlar bo‘lib hisoblanadi. Sirdaryo viloyati hududida yer osti suvlari juda kichik qiyalik ostida sekinlik bilan janubi-sharqdan, shimoli-g‘arbga tomon harakat qiladi.