(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada boshlang’ich sinf o‘quvchilarining tanqidiy fikrlashini rivojlantirish usullari, shuningdek, muammoli vaziyatlar yaratish, ularni hal qilish yo‘llarini izlash va aniqlash, muammoni hal qilish jarayonining o‘zi, chiqarilgan xulosalarni qanchalik to‘g‘ri ekanligini amalda tekshirib ko‘rish o‘quv jarayonining muhim elementlari haqida fikr mulohazalar keltirilgan. В статье рассмотрены методы развития критического мышления учащихся младших классов, а также создания проблемных ситуаций, поиска и выявления путей их решения, самого процесса решения проблемы, проверки правильности сделанных выводов на практике. обсуждаются элементы визуального процесса обучения. The article depicts that the methods of developing critical thinking of elementary school students, as well as creating problem situations, searching for and identifying ways to solve them, the process of solving the problem itself, checking the correctness of the conclusions drawn in practice Critical elements of the visual learning process are discussed.