(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola sun'iy intellektning (AI) global iqtisodiyotga ko'p qirrali ta'sirini o'rganadi. U AI sanoatni qanday o'zgartirayotganini, mehnat bozorlariga ta'sir qilishini va innovatsiyalarni boshqarishini o'rganadi. Tadqiqot keng qamrovli adabiyotlarni ko'rib chiqishni o'z ichiga oladi, iqtisodiy ta'sirlarni baholash metodologiyasini taqdim etadi va samaradorlik, bandlik va iqtisodiy o'sish bilan bog'liq natijalarni muhokama qiladi. Xulosa va takliflar siyosatchilar va korxonalar uchun AI potentsialidan foydalanish va uning muammolarini hal qilish bo'yicha tushuncha beradi.