(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Normalar umumiy qadriyatlarni adekvat va noadekvat, to’g’ri va noto’g’ri tushunchalarni muayyan vaziyatda xatti-harakatlarning muayyan modellariga aylantirish natijasida shakllanadi. Mavjud me’yorlar asosida xulq-atvor modellari, ko'nikmalari va usullari to'plami ishlab chiqiladi, natijada ular faoliyat strategiyalarini shakllantirish uchun asos bo’lib xizmat qiladi.